narodna kola - sokacko kolo

Poslao: DRC | Komentara: 7 | Glasova: 2 | Ocjena: 5

Snimi fajl: narodna kola - sokacko kolo.gp4

neophodno :: TuxGuitar »» http://www.tuxguitar.pw/ || Guitar Pro »» http://www.guitar-pro.com
 Komentari:
Poslao :: drc
Pozdrav svima!
Pokušao sam napraviti ovo tradicionalno kolo u gp budući da nitko do sad to nije poslao. Dionice prima su nekakva moja pojednostavljena improvizacija koju sam sklepao od raznih uzora s youtubea. Nisam imao baš toliko vremena da skidam sve ona "pletenja" prima kako to profesionalci znaju pa je sve ostalo vrlo jednostavno. Dionice kontre i berdi su također improvizirane jer nisam mogao nigdje naći točnu akordaciju za ovo kolo.Komentari i prijedolzi u vezi ispravka su dobrodošli.
Poslao :: igoruk
nemam pojma koje je ovo kolo i prvi put ga cujem,lepo si to odradio samo mi malo ritam gitara ne ide u skladu sa solo gitarom ,malo odskace ili ja bar tako cujem...
sve u svemu lepo je sto si postavio nesto tradicionalno.
petica za izbor i zato sto je nema na 2akordi net.
5 od mene.
pozzz
Poslao :: vvuujjaa
procitaj F.A.Q
mislim da je ovo vise padobransko nacionalisticka kategorija, a mi smo ipak organizacija koja provmovise druga tita bratstvo i jedinstvo :)
Poslao :: outmac
Ja sam taj koji je dao jedinu ocjenu ovog rada. To bi znacilo da mislim kako ova pjesma sa nacionalizmom i padobranstvom ima upravo toliko veze koliko ima i sa konjskim trkama.
Poslao :: vvuujjaa
zato si ti u timu a ja pet spratova nize :)
nisam ja rekao da je sto posto tako, vec da je vrlo moguce zbog naziva, mada sad kad bolje razmislim ni moravac ili mars na drinu niko nije osporavao na sajtu :)
sory...
Poslao :: outmac
nhf
Poslao :: Johnny035
Slobodno postavljaj što više ovakvih stvari jer je dobro da ljudi što bolje upoznaju muziku Balkana i prstora bivše Jugoslavije. Ja doduše ne radim gp4 format pesama i instrumentala, a i ne mogu da preslušam ovo, jer nemam instaliran GuitarPro. Ako možeš da mi pošalješ na PP link za to kolo da znam o kom instrumentalu se radi. Ja dosta volim da slušam i da izučavam muziku Balkana pa me baš zanima kako zvuči ovo kolo.

I ja sam svojevremeno postavljao tablature za ''Nizamski rastanak'' pa nije bilo nikakvih problema iako je taj instrumental zloupotrebljavan mnogo puta u ratne svrhe.
Poslao: DRC | Komentara: 7 | Glasova: 2 | Ocjena: 5