horror biske - masovna sahrana

Poslao: Djordje | Komentara: 8 | Glasova: 3 | Ocjena: 5 | Print
Transkripcija: Djordje Djurovic (djordjedj21@gmail.com)

Goran Bisevac, frontmen benda Pero Deformero u samostalnom projektu
kojim,na ironican nacin u turbo folk fazonu, pravi parodiju.


D
Kosturi izlaze iz grobova
Cm                 D
jer zele da uniste ljude
Gm               D
popice nam oci i mozgove
Cm           D              2x
masakr ce da bude

D
Naostrili su svoje zube
Cm                  D
s njima ce da grizu ljude
Gm                  D
krenuli su zveckaju kosti
Cm        D
nece biti milosti

refren

Gm
Sveza raka je iskopana
F
u njoj nasa tela bice pokopana
Dis
crvima cemo biti hrana
Cm      D
masovna sa'rana
 Komentari:
Poslao :: Vukota
Bravo Djordje..svaka cast..;) Biske ce biti ponosan na tebe kada bude ovo video..hehe Stvarno,svaka cast na izboru pesme,, Malo je ljudi koji znaju sta su prave vrednosti,a ti si medju njima sigurno!
Poslao :: Mareka
J totally agree sa prethodnim komentarom!!!
Poslao :: Johnny035
Uh, što volim kad se nađu ovakvi ''pametnjakovići'' što sebe nazivaju ''alterntivcima'' koji sklepaju (baš sam našao pravi izraz) gomilu morbidnih stihova ili gomilu besmislenih i glupavih metafora u još morbidniji ili besmisleniji tekst pa počnu da sole pamet ljudima pričom šta su ''prave vrednosti''. Ovo je, bre, boleština od teksta. Ja ne znam u kom je tripu bio, tj. na čemu je ovaj koji je pisao tekst. Ako mi je ovo alternativa turbo-folku, onda j***m ti muziku i ko je izmisli kad svako ko snimi ovakve detinjarije misli da je umetnik. Zbog ovakvih ''umetnika'', večitih buntovnika koji bi da menjaju svet na način koji je prevaziđen još početkom 70-tih je i propao rok u Srbiji i zato nam je i dalje turbo-folk nepriskosnoven.
Znate vi malo sutra šta su prave vrednosti. Nađe se neko smisli neku nebulozu koja se jedva njemu samom dopadne, nađe se još desetak istih takvih koji utripuju da im se to sviđa pa su oni pravi umetnici i ljubitelji ''pravog zvuka'' koji uvek ostaju neshvaćeni jer ovi prostaci koji ih ne razumeju to, ne umeju da cene (kao) prave vrednosti. Ne bih ovo ni komentarisao da nisam video ovo ''prave vrednosti''.
Poslao :: Djordje
Slušaj Džoni, hvala ti na iscrpnom komentaru i što si izdvojio svoje vreme da sa nama podeliš tvoju teoriju o shvatanju pravih vrednosti, o alternativi, o muzičkoj sceni u zemlji, o razlozima zašto je rokenrol u Srbiji umro, propao, kako god...S obzirom da se komentar odnosi na pesmu Masovna sahrana i izvođača Igora Biševca, najbolje bi bilo da si, pre nego što so se usudio da ostaviš komentar, poslušao istoimenu numeru (ima je na Jutjubu, lako ćeš je naći). Onda kada je poslušaš, neke stvari će ti možda biti jasnije. Ako si je pak poslušao, onda definitivno nisi razumeo ili smo svi mi ludi. Ali nije problem objasniću ti. Ova pesma ima formu PARODIJE. Parodija je, po definiciji, delo koje je napravljeno sa ciljem da ismeva neko originalno delo, temu samog dela ili čitavu grupaciju stvaralaca kojoj i sam autor tog originalnog dela pripada. Parodija je sasvim svojstvena umetnosti, uključujući književnost, muziku i kinematografiju...Dakle, ako ovo uzmeš u obzir, samu pesmu ne treba ozbiljno shvatiti, već kao najobičniju šalu, dok bi sami autori koji su pogođeni ovom parodijom i koji su predmet ismejavanja, trebalo da se postide i zapitaju...
A "Prave vrednosti" su relativna kategorija i zavise od individue i stvar su ukusa, tako da svaka osoba formira svoj sistem vrednosti koji varira i nije jedinstven. A kolega koji je pomenuo "Prave vrednosti" ,a čiji te je komentar iziritirao, je verovatno prepoznao parodiju pa je u tom humorističnom duhu uneo malo ironije u svoj komentar. Tako da, sve u svemu, nema potrebe da zbog svega ovoga budeš ogorčen.
Poslao :: Ficko
Svaka cast :)
Poslao :: profesor
pjeva na narodnjački način tekst koji nije smiješan niti ima neku posebnu prikrivenu poruku. u vezi "pravih vrijednosti", po čemu su "Motori" vrijedniji od "Zumbuli su procvali"?
Poslao :: Loud
Djordje, nadam se da znas da Bishke ismijava sopstvenu pjesmu?! Originalni izvodjac je Horror Piknik, a Bishke je takodje bio clan tog banda. Za one koji ne znaju Bishke je pjevac banda Pero Defformero kojima ja skidam kapu :)).
Poslao :: radijator
a i pesma piknika je parodija na razne trash/black metal bendove i njihove besmislene tekstove,a i spot je u tom fazonu...
Poslao: Djordje | Komentara: 8 | Glasova: 3 | Ocjena: 5 | Print