zijad redzic zike - nermne sine

Poslao: brco1000 | Komentara: 16 | Glasova: 0 | Ocjena: x | Print
forspil Am G F G Am


Am       Dm    G                 F     G   Am
zelim ti sine, najljepsu mladost da prozivis
Am       Dm    G             F   G    Am
zelim ti sine duboku mladost da dozivis

reff
F      C      F       C
liniju zivota,sudbina kroji
Am        C    G      Am
zlatni ti bili koraci tvoji
F        C     F          C
za tvoje staze babo ce da brine
Dm      Am  G         F G Am       prelaz G Am
i majka tvoja,Nermine sine..

strofa 2

Nermine sine,radosti vjecna srca moga

i kad sve mine,ostat ce pjesma oca tvoga

strofa 3

Ako ti sine,stazicom nekom lose krene

nemoj da brines.zapjevaj pjesmu,sjeti se mene..


 Komentari:
Poslao :: Čivija
Otprilike tamo negde krajem 2010. godine postavio sam nekoliko transkripcija pesama gospodina Save Radusinovića, velikog umetnika i školovanog muzičara koji je ostavio neizbrisiv trag u narodnoj muzici. Da ne govorim o tome da je Kemiš potpisivao kompozicije tih pesama, i da se od njega može naučiti dosta korisnih i neobičnih stvari. Tih nekoliko radova bili su ekspresno pobrisani, bez ikakvog objašnjenja. Kasnije sam ukapirao iz kojih je to razloga bilo, ali sam sada ponovo u dilemi zašto se to dogodilo...
Znači, Savo ne može, a izvesni Zike (sa pesmom koja ne postoji) može? Scott Joplin ne može, a Aca Lukas može? Aha, ok, ako može, evo, ja častim nešto od Lukasa:
Poslao :: brco1000
Prvo ne znam zasto se obracas meni????
Drugo "pesma"postoji prijatelju moj jos od 1996 god..http://www.youtube.com/watch?v=ajIl--SzTPo
i kao trece nemoj da se javno hvalis svojim neznanjem ...
Poslao :: Čivija
Obratio sam se svima drugima osim tebi. A to što je moje obraćanje u komentaru tvog rada, sasvim je opravdana stvar, jer govorim o nečemu što se dešava iznad ovih redova koje pišem.
I dalje tvrdim da pesma "Nermne sine" ne postoji!
Poslao :: brco1000
sazaljevam slucaj...
Poslao :: Čivija
Imaš 2PP...
Poslao :: Johnny035
Pesma postoji. Snimljena je 1996. godine. Ima na YouTube-u. Mada ja prvi put čujem za ovog pevača.
Poslao :: Johnny035


Am C G7 C C7
zlatni ti bili koraci tvoji


Opet moja nedoumica izneđu C i Am, ali mislim da bi trebalo ovako da bude. Možda bi moglo posle Am na kraju strofe da se doda C7 kao prelaz na refren.
Poslao :: Čivija
Pesma "Nermne sine" ne postoji, ili, ako slučajno postoji, možda je peva neki Zjad Redžć Zke, dok pesma "Nermine, sine" postoji, i istina je da je izvodi pevač čije je ime navedeno u nazivu fajla.
Ma, sve sam lepo objasnio kolegi "brco1000" privatnom porukom. Samo sam hteo da ukažem na neke nedostatke, počev od toga da se početak rečenice (stiha) piše velikim slovom, da treba obratiti pažnju na inerpunkciju u tekstu, kako bi neko ko se prvi put susreće sa pesmom, dok je čita, mogao da ukapira o čemu se tu radi, pa do toga da se nisam ni jednog trenutka zamerio lično njemu i njegovom radu, već oglušavanju na pravila, o kojima je bilo reči u poslednje vreme. Kad se pogleda rad, izgleda kao da je kolegu neko jurio puškom da ga što pre postavi. Zaglavlje - ?, pravopis - ?, dozvoljeni izvođač - ?... Prviše propusta, mora se priznati.
Poslao :: brco1000
ja mislim da 99% onih koji pregledaju rad ce skontati i rijeci i ostale stvari..ne znam dali ti bolujes od necega ali psihjatru bi svakako treba da odes..jedino mozda ne kontas bosanski pa kad nadjem slobodna vremena prevedem ti ovo i na srpski, kojeg isto tako dobro znam ..heh
Poslao :: Čivija
Johnny, uporedi svoju poslednju transripciju i ovu. Ti si proveo više vremena samo dok si je otkucao (ispisao) da pošalješ, nego što je ovde trebalo da se uradi sve, od preslušavanja, preko "skidanja" harmonije, do postavljanja.
Da ne pričamo o tome što preti opasnost da danas-sutra tvoj trud nestane sa ove stranice...
Sve sam to lepo objasnio u komentaru moje jučerašnje transkripcije, i za šta se ustvari zalažem.
Poslao :: brco1000
hahahah i bice smak vijeta ako nestane..
Poslao :: brco1000
bolje da si ispravio na greskama ako ih ima nego sto tu blebeces bezveze..
Poslao :: Johnny035
@Čivija:
Ti poče da kritikuješ za pravopis kao ja. :D
Poneki put se plašim da ću da se pretvorim u Hungaryja, tražim dlaku u jajetu. Njegov uticaj se izgleda još uvek ovde oseća. Malo-malo pa izbije svađa. :D

A za pravopis neću da cepidlačim. Slažem se da treba paziti na pravopis, ali desi se često greška u kucanju koju ne vidiš čak i kad mnogo puta proveravaš rad. Bitno je da rad bude pregledan i da se pazi na razmak između stroga, da ne šetaju redovi levo-desno, da između stihova nema razmaka već samo između stroga, da postoji zaglavlje. Sve su to neka pravila koja važe na ovom sajtu.

@brco1000:
Čivija je ovde dosta dugo na sajtu i opravdano se ljuti za neke stvari, ali mislim da je sve to posledica nekih ranijih svađa. Kad je psotavljao radove, naš poznanik, Hungary, je dolazio i kritikovao i njegove radove, izbijale su svađe i onda su moderatori brisali radove samo tako. I par mojih radova je izbrisano pa sam ih ponovo postavljao.

Stvarno prvi put čujem za ovog pevača. I protiv sam toga da se brišu radovi, ako je rad korektan. Ako, bre, možež pero Deformero (nekad Horor Biške), onda može i ovo. Pa valjda i ovde vlada neka demokratija.

Ali to ne znači da treba da se dozvoli i Jelena Karleuša na ovom sajtu.
Poslao :: Čivija
Ne moraš trošiti vreme na mene.
Nisam ja merodavan da ispravljam tvoje greške, ima kompetentnijih od mene da to učine, ali ne verujem da će iko da zaviri u ovaj fajl.
Ne pravim veliku razliku između, kako ga ti nazivaš, "bosanskog" i srpskog jezika, za mene je to jako blisko, i odlično se koristim i jednim i drugim, i to uopšte nije bila tema moje opaske.

"ZIJAD MI JE REKAO DA PRIPAZIM NA NERMINA DOK ON SPAVA."

Ko u ovoj rečenici spava? Zijad ili Nermin? To niko ne zna dok se zarez ne postavi na mesto koje bi to odredilo. O tome sam govorio...

Ako ti posle mog drugarskog i korektnog obraćanja putem privatne poruke i dalje pljuješ po meni uvredljivim rečima, nazivajući me bolesnikom, samo te mogu podsetiti da je ovde bilo nekih koji su se slično ponašali, ali nisu dugo. Ljudi ovde dolaze da rade, razmenjuju mišljenja i iskustva, a za takve kao što si ti, ili kao što su bili Steal, Hungary, i vama slični, ovde nema mesta.
Poslao :: brco1000
Da zelim da te vrijedjam imam za to i drugih konkretnijih rijeci,znaci daleko od toga vec samo zelim da kazem to tvoje komentarisanje nema smisla..Ti bi pred autobus izasao da ga ispravis ...toliko.
Poslao :: vvuujjaa
samo da javno kazem da podrzavam Civiju i da je on vec sve objasnio...
Poslao: brco1000 | Komentara: 16 | Glasova: 0 | Ocjena: x | Print