zeljko bebek - nema sanse da te zavolim

Poslao: kirk | Komentara: 25 | Glasova: 3 | Ocjena: 2 | Print
Nema sanse da te zavolim
Zeljko bebek

Uvod:C G Am G
C          G                Am
Prezalice mene,sve te drage zene,
C            G               Am
kad mi lose podje,koja ce da dodje,
G         Am     G           Am
Prezalice druga,prijatelji s juga,
F                   G            Am   G
ko je od njih pravi,ko ce da se javi

     C
ref: Necu,necu,tebe zvati,
     G
     necu,necu,da me boli,
     F                 Am  G
     nema sanse da te zavolim....

Uvod:

Prezalice mene,i ptice i cvece,
samo moja mati,prezaliti nece,
Prezalice druga,prijatelji s juga,
ko je od njih pravi,ko ce da se javi

ref:

Nije mozda tacno,ali moze da se svira...:)
 Komentari:
Poslao :: Johnny035
Pitao bih onog ko je ovde lupio jedinicu da se javi i da kaže šta ne valja? Da sad ne ulazim u to da li je ovo 100% tačno, koliko sam na brzinu preslušao pesmu, mogu da kažem da ovo sigurno nije za jedinicu. Baš ne vidim razloga za davanje jedinice.
Poslao :: kirk
Ma bogati...Ja sam dole napisao,da nije tacno 100% al' da moze da se svira...Sto se mene tice,i ja bih voleo,da bas ON ili ONA postavi njegovu(njenu)verziju pesme...Cisto me zanima...I ja mislim da nije za jedinicu,ali neko misli drugacije...Uz pesmu,kada je slusas,nije lose,ali verovatno joj fale neke izmene....Pozz
Poslao :: Johnny035
Ma znam, ali neko ovde dolazi na sajt i zeza ljude. Ko god da postavi nešto, dobije jedinicu. Pazi, može da fali neki akord, ali ovo za ispod trojke nije. Ali pošto ima teških budala ovde koji ništa ne znaju ili znaju, ali namerno lupaju gluposti, to je druga priča.
Poslao :: kirk
Ma da,sve znam...Ali,buraz sa drustvom uz pivo ne zvuci lose...
:))Tu smo da se pomazemo oko pesama,akorada i sl...
Poslao :: steal
************************
Poslao :: kirk
Slazem se,u pravu si,jeste 1..Ni u skoli nisam bio bolji..Ja sam je ovako skidao na jednoj maloj kucnoj alkoholijadi...I odmah sam rekao da ima gresaka,ako mozda nisi procitao...A i ne razlikujem C i Amol...Sta cu,to mi nije jaca strana,razlikovanje akorada...A,inace pesmu sviram ovako,u svojoj obradi i meni ovako lezi...Volim da zapocnem pevanje iz C,pa neka pesma bude i iz Gis7/9...Buraz,sviraj ovako uz ladno pivo i uzivaj:)..I mislim da nisu bas akordi,Am i G..Cini mi se da ti se gubi jedan akord tu...Svi gresimo,na greskama se uci,i treba uciti od boljih,ja to priznajem,a ne da se ocenom ocenjuju greske,vec njihovom ispravkom..
Poslao :: Johnny035
Zbog terce jedinica?! To i nije neka velika greška. Jedinica se daje za nepoznavanje kvintnog i kvartnog kruga, a ne zbog mešanja paralelnih tonaliteta. Zbog dve sitne greškice jedinica? Kaže ovaj čoveku da ne razlikuje A-mol i C-dur. Ko kaže da kirk ne razlikuje C-dur i A-mol? To što je stavio C umesto, to ne znači da ne zna šta je C-dur, a šta A-mol. Tako da ovo stvarno nije za jedinicu. Za četvorku je i kraj!

am          G                am
Prezalice mene, sve te drage zene,
am            G               am
Kad mi lose podje,koja ce da dodje,
G         am     G           am
Prezalice druga, prijatelji s juga,
F                    G            am   G
Ko je od njih pravi, ko ce da se javi?

Ref:
C 
Necu, necu, tebe zvati!
G
Necu, necu, da me boli!
F                 am        G
Nema sanse da te zavolim....



Nego steal, počni da stavljaš svoje transkripcije i ne gnjavi više. Da vidimo šta ti stvarno znaš. Pa da malo i mi ocenjujemo tvoje radove.
Poslao :: kirk
Ma bogati buraz,vidis i sam da su sve sami "muzicari"...Ma ja sam stavio C,i ne menjam ga bre:)Ja sam to skoro skidao na nekoj maloj akoholijadi,jer tu pesmu nemam kuci,pa ni ne znam dal je text dobar(valda sam ga upamtio)?Nadam se da tu necu dobiti jedinicu:)
Poslao :: Johnny035
Ma sviraj, druže, kako ti volja! Kad sviraš tamo gde su svi alkoholisani, pitaj me da l' neko tada razlikuje levu i desnu ruku, a kamoli C-dur, od A-mola. :D
Poslao :: kirk
Hehehehe,ima i toga..:))
Poslao :: steal


    Dm                  E7            Am G
    Ko će od njih pravi ko će da se javi

  Na tvoje pitanje "Šta ti stvarno znaš"evo odgovora
  Ja stvarno znam ispraviti tvoju ispravku.
  Opet isti problem razlika između dura i mola.
  Akorde stavljaj na slog di se menja a ne otprilike.

Poslao :: Johnny035
Ma, bravo! Ma super! Ti si naš idol! Šta ti misliš? Da ja ovo nisam pokušao? Pa naravno da jesam! D-mol nije ovde umesto F-dura. Nije! I u pravu je kirk što kaže da za inat neće da menja ništa u svojoj transkripciji. Ako je neko pokazao da ne razlikuje mol od dura, to si ti!
Poslao :: kirk
tu smo da ucimo,uglavnom...Ali evo sta je Steal uradio,pretpostavljam_Posto je rekao da nije znao pesmu,i da je preslusao samo jednom,posto ga je zagolicala ova rasprava,otisao je na yu tube,preslusao pesmu,ali je gledao cover te pesme,sto lik svira na akusticnoj gitari...Mozda Steal stvarno vise zna od nas dvojice zajedno,sta znas...ja to nisam rekao da ne zna...pozzz
Poslao :: kirk
Ali uglavno,ne da mi se nesto da se sekiram,pa to ti je...Al mislim da sam u pravu...
Poslao :: steal
Steal ne zna ni jedan akord na gitari.
Steal zna samo imena žica na gitari.
Poslao :: steal
Ne znam ni šta znači reč "cover"a kamoli da pratim šta svira gitarista.
Ako si ti gitarista zašto ti nisi to napravio o čemu pričaš.
Ja jesam otišo na you tube i poslušo pesmu i napiso akorde
Poslao :: kirk
Ne znas sta znaci "cover" neke pesme?A zasto onda sviras tudje pesme?Ako znas akorde,i ako znas svrati pesme nekih izvodjaca,(U sta ne sumnjam),onda cover tebi ne bi trebalo da predstavlja neki problem...A,sto se tice gitariste,gitaista ima veoma veliko znacenje...Eto,slucajno pomalo sviram,"ucim" svirati,ucim akorde,odnosno durove i molove...A sto se tice mog covera,to je ono sto sam postavio,sto smo mi sve vreme komentarisali...Cisto,da te uputim,ako nisi znao...I da znas jos nesto:Svaku pesmu koju odsviras,ti si je obradio!!!!A obrada je sve sto nije odsvirao taj tvorac te pesme(bend ili pojedinac),vec ljudi i drugi bendovi,sto upravo sviraju njihove pesme,pa svirali ih u ton ili ne...Znaci,kad sviras upravo te tudje pesme,mi to lepo nazovemo obrada...
Poslao :: Johnny035
Ja sam gledao video klip, gde je samo jedna slika Željka Bebeka. Nisam slušao live verziju.

Što se tiče ovog steala, ja mislim da je on samo neshvaćen kao i svaki pravi umetnik, tj. muzički genije. Oni uvek vide svet naopačke, plava im je crna, a crvena im je braon, tako da nemam nameru da se raspravljam mnogo sa njim.
Poslao :: kirk
ma live verzija...Lik je sam sebe snimio u sobi,odsvirao pesmu na akusticnoj gitari i otpevao...To sam video,jos ono vece kad sam je ja skidao...Posto smo sa yu tuba i slusali pesme sto nismo znali i pijancili uz to...Ja sam je posle ovako odsvirao,bolje mi je zvucala...A inace,svaka cast nasem umetniku...Neka gleda svet kako hoce zbog mene i muziku,i u pravu si,sta da se raspravljamo...Sajt je napravljen za druzenje i ideje,a ne za prepucavanja,dal ko zna da svira ili ne,i dal razlikuje akorde ili ne...Stoga brate,ziveli!!!
Poslao :: steal
Ja vam opet ponavljam da ne znam šta je to "cover"šta to ima veze sa sluhom.
Ja pustim pesmu i slušam i di je promena akorda tu stavim taj akord koji treba bez ikakvog kufera.
Vi i dalje filozofirajte a ju ću reći tu i tu je taj i taj akord pa ga vi zovite kako god hoćete.Sa kuferom ili bez njega.
Zamolio sam mog prijatelja Johnnya035 pošto se hvalio da mu je prijatelj Kamen za pete ali je njega sram to pitati pa zato ja pitam dotičnog neka on da svoje mišljenje je li na toj pesmi od Bebeka akord tačan kako sam ja napisao Dm E7 Am.
Ako nije ja ću održati obećanje što sam dao Johnnyu035.
Malo je nezgodno da javno kažem to mogu samo privatno.
Poslao :: kirk
To brate,sta ste obecavali jedan drugom,i ko je kome prijatelj, to nas ne bi trebalo da zanima...To je izmedju vas dvojice...Ali ja mislim da treba da zovemo Bebeka,pa da nam on da tacnu akordaciju pesme..Mislim da bi to bilo,ovako najbolje..i ako sam pogresio akordaciju,ako za to treba da idem u zatvor,da idem bre...Meni ovako odgovara da sviram i pevam i dovidjenja..!!!!kome odgovara moze,kome ne odgovara,neka svira na svoj nacin ili u originalu...Ndama se da se tu razumemo..
Poslao :: Johnny035
Ti si, steal, jako interesantan lik...za psihijatre! Na tebi bi mogle generacije psihijatara da pišu doktorske disertacije. Tebi je svako s kim ja imam normalnu komunikaciju na sajtu moj veliki prijatelj. Neka ti bude kao što ti kažeš. Neka je dm-E7-am.
Evo, neću nikog ništa da pitam, jer ne želim da sumnjam u tvoju stručnost. Ti imaš bolji sluh od svih nas. Šta ''zna'' digitalni štimer na kojoj frekvenciji je ton E ili H? Ma, to je najobičnije smeće i trebali bi svi proizvođači muzičke opreme da prave štimere upravljajući se prema tvom sluhu.
Poslao :: steal
Ja vas stvarno ne mogu pratiti.
Tražim od dve hiljede članova foruma neka mi bar dvoje potvrde
je su li to akordi koje sam ja napisao Dm E7 Am
Šta ćeš ti svirati to mene ne zanima i da li tvoj štimer
dobro radi ili ne.Mene zanima samo moj sluh jer sam počeo sumnjati u njega zbog vas dvojice.
Ako mi potvrde bar dvojica sa vama sam razgovor završio
što se sluha tiče.
Poslao :: steal
Ne možeš mi tako pocenjivački reći"Eto neka ti bude kao što ti kažeš"
Razgovaramo o sluhu a ne o štimeru i o "coveru"
Poslao :: kirk
joj bre steal...Bolji si sluhista od nas dvojice,i reci mi sta nije sad u redu?Brate,pruzam ti ruku,svaka cast,i opusti se vise...I samo te molim jedno,nauci sta je obrada ili "cover" pesme...Trebace ti...
Poslao: kirk | Komentara: 25 | Glasova: 3 | Ocjena: 2 | Print