darkwood dum - melos

Poslao: -cane- | Komentara: 2 | Glasova: 0 | Ocjena: x | Print
DARKWOOD DUB-MELOS


Ovo jeneka verzija ugrubo ,
mrzi me da je skidam u detalje,
al moze i ovako da se odsvira


Tema I


E------------------------------------------------------
A------------------------------------------------------
D-----------------------------------8-8----------------
G--7-7-7-8--7--7s8-7------7s8----7-------7---8-8-7-----
B------------------------------------------------------
e------------------------------------------------------

Tema II

E------------------------------------------------------
A------------------------------------------------------
D------------8-----------------8----------8------------
G---7s8--7--------8-7--5---7s8------8-7----------------
B------------------------------------------------------
e------------------------------------------------------





Tema I

jutro se pruza ispred nas
slobodan pad u zagrljaj



Tema II

dug pogled

iznutra

kroz prozor

sva cula
 Komentari:
Poslao :: Gost_-cane-
mala ispravka DARKWOOD DUB
Poslao :: KamenZaPete
Posto ih nema u arhivi...

"Osnovan krajem osamdesetih, bend Darkwood Dub je prošao kroz mnoge metamorfoze, utvrdivši se u statusu najznačajnijeg benda kod nas, a možda i u celom regionu. Devedesetih godina nastaju albumi Paramparčad, U nedogled i Elektropionir, od kojih je svaki obeležio jedan period u životu miloševićevske Srbije. Pored studijskih albuma Darkwoodi su autori muzike za razne filmove, pozorišne predstave, web sajtove, reklame i džinglove, koji su posle 2000. nastajali u studiju Elektropionir, koji je grupa sama osnovala, neki i u saradnji sa kanadskom firmom za web dizajn "Webmotions".
2001. godine grupa je održala koncert u Kosovskoj Mitrovici, prvi u tom gradu posle 12 godina, a u narednim godinama gostovali su ne samo u Srbiji i zemljama u regionu, već i u Austriji, Poljskoj i Slovačkoj.

Album Život počinje u tridesetoj iz 2002. bio je naprodavaniji album godine, novo istraživanje mogućnosti elektronske muzike. Novi album O danima odlikuje svedenost, stilska zaokruženost, i neka nova vedrina. U toku ove godine bend je učestvovao na brojnim festivalima u Srbiji i okolnim zemljama, od kojih je posebno značajan bio nastup na MTV Adria launch party u Ljubljani, zajedno sa grupom The Hives. Njihov značaj potvrđuje i novi logo, koji je uradio naš najpoznatiji dizajner Mirko Ilić.

Retko cinični, ali uvek subverzivni i inteligentni, Darkwoodi su bend koji pokazuje hrabrost da istražuje, iskorači u novo, nikad se ne zadovoljavajući sigurnim i lakim rešenjima. Svaka njihova ploča je je novo putovanje koje se iščekuje bez nestrpljenja, jer se pojavljuje uvek u pravom trenutku, da ga osvetli i ostavi na njemu svoj pečat. Meditativni i minimalistički Vučini tekstovi se mogu čitati kao poezija, i to poezija trenutka, ličnog ili kolektivnog. Pored toga, Darkwoodi se ističu i kvalitetnom produkcijom, retkom na našoj muzičkoj sceni, kao i vrhunskom osmišljenošću svakog detalja koji čini celinu."

Poslao: -cane- | Komentara: 2 | Glasova: 0 | Ocjena: x | Print